Ipari jellegű konyha kialakítását tervezi?

Javasoljuk, hogy már a tervezés korai fázisában lépjen kapcsolatba velünk. Mai igényeknek megfelelő konyha kialakításának egyik lényeges -talán a leglényegesebb - pontja a megfelelő szellőzés. Egy gondosan kialakított szellőző rendszerrel nagyon sok későbbi bosszúságtól kímélheti meg önmagát. 

A legújabb technológiák felhasználásával elkerülhető a légcsatornák későbbi elzsírosodása - aminek tisztítási költsége rendkívül magas - illetve elkerülhetőek a környezetet, szomszédokat zavaró szagok kibocsájtása. 

És ami a legfontosabb: a nagykonyhai szellőztetés nem csak a zsíros gőzök, párás, elhasználódott levegő elszívásából áll. Ezt a levegőt pótolni kell! Friss, megfelelően szűrt és előfűtött, hűtött levegővel. Ez jelenti általában a legnagyobb kihívást.

Amennyiben gáz üzemű berendezést üzemeltet a konyhában a gáz mágnesszelepet a befúvó és az elszívó rendszerrel is reteszelni kell. Csak ezek együttes működése esetén lehetséges gáz vételezés! 

Viszont téli üzemben nem fújhatjuk be a kinti hideg levegőt sem a konyhába, sem a vendégtérbe. Egyik esetben a személyzet mond fel, másik esetben a vendég távozik. Egyik sem szerencsés....

A megoldás egy komplex szellőző rendszer megfelelően tisztított levegő, hővisszanyerős szellőztető egység és esetleg egy hőszivattyú kültéri egység, hogy télen pótolja az esetlegesen hiányzó hőmennyiséget, nyáron megfeleően előhűtse az étterembe befújt levegőt.

Keressen bennünket időben, hogy közösen kialakíthassuk az Ön igényeihez legjobban illeszkedő megoldást!